mini breads

mini breads
preparation time: 5 minutes (+ 15-20 minutes baking) 
ingredients (for 4 mini breads = 2 small servings):
  • 100 gram spelt wholemeal flour
  • 25 gram ground linseeds
  • 5 gram sesame seeds
  • 5 gram sunflower seeds
  • 10 gram (rape) oil
  • spices and herbs of your choice (I use salt, paprika powder and basil)
  • 100 ml water
optional topping: 50-100 gram tofu, 50-100 gram cucumber, 1-2 tbs peanut mush, black pepper
preparation:
Mix all ingredients in a bowl until well combined, then spread out the pastry on a baking pan (use round about one tablespoon of pastry for one mini bread) and bake in the oven at 200 degrees for 15 to 20 minutes.
 
nutritional values per serving:
(I calculated the data with a calorie meter – no guarantee!)
  • 289 kcal 
  • 31 gram carbohydrates (45%)
  • 21 gram proteins (15%)
  • 25 gram fats (40%)
 
Mini Brote
Zubereitungszeit: 5 Minuten (+ 15-20 Minuten Backzeit)
Zutaten (für 6 Mini Brote = 2-3 Portionen):
  • 100 Gramm Dinkelvollkornmehl
  • 25 Gramm Leinsamen
  • 5 Gramm Sesam
  • 5 Gramm Sonnenblumenkerne
  • 10 Gramm (Raps-)Öl
  • Gewürze & Kräuter deiner Wahl (Ich verwende Salz, Paprikapulver & Basilikum)
  • 100 ml Wasser
Topping (optional): 50-100 Gramm Tofu, 50-100 Gramm Gurke, 1-2 EL Erdnussmus
Zubereitung:
Vermenge alle Zutaten in einer Schüssel, verteile die Masse auf einem Backblech (mit Backpapier) auf 6 ungefähr gleich große Portionen (den Teig schön flach drücken z.B. mit der Rückseite eines Löffels) und backe die Mini Brote im Ofen bei 200°C für 15 bis 20 Minuten.
 
Nährwerte pro Portion:
(Die Werte wurden mit einem Kalorienrechner berechnet – keine Garantie!)
  • 289 kcal
  • 31 Gramm Kohlenhydrate (45%)
  • 21 Gramm Proteine (15%)
  • 25 Gramm Fett (40%)

 

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