oven baked pumpkin with Tahin sauce

oven baked pumpkin with Tahin sauce
preparation time: 10 minutes + 30-40 minutes baking time
ingredients (for two servings):
  • 500 gram potatoes, washed/peeled and sliced
  • 500 gram pumpkin, washed and sliced
  • pinch of salt, pepper, paprika powder, chili, curcuma, curry
  • 500 gram broccoli, washed, in florets
  • 2 Tbs rape oil
  • 20 gram (2 Tbs) Tahin
  • 2 Tbs lemon juice
  • 2 Tsp mustard
optional: salad e.g. arugula
preparation:
  1. Mix potatoes with 1 Tbs rape oil and all spices, spread out on a baking pan and bake in the oven at 200 degrees. After 10 to 15 minutes, mix pumpkin with 1 Tbs rape oil and all spices and spread out on the baking pan as well to bake for another 20 minutes.
  2. Steam cook the broccoli in a pot with boiling water for 5 to 10 minutes (in case you use frozen broccoli, with raw broccoli it takes only 3 to 5 minutes).
  3. Mix Tahin, lemon juice and mustard in a bowl.
  4. When the veggies are soft, remove them from the oven, spread them out on two plates and sprinkle the Tahin dressing on top. 
nutritional values per serving:
(I calculated the data with a calorie meter – no guarantee!)
  • 431 kcal 
  • 55 gram carbohydrates (54%)
  • 16 gram proteins (16%)
  • 13 gram fats (30%)
Kürbis aus dem Ofen mit Sesamsoße
Zubereitungszeit: 10 Minuten + 30-40 Minuten Backzeit
Zutaten (für zwei Portionen):
  • 500 Gramm Kartoffeln, gewaschen/geschält und in Stücken
  • 500 Gramm Kürbis, gewaschen und in Stücken
  • 500 Gramm Brokkoli, gewaschen und in Röschen
  • Prise Salz, Pfeffer, Paprikapulver, Chili, Kurkuma, Curry
  • 2 EL Rapsöl
  • 20 Gramm (2 EL) Tahin
  • 2 TL Senf 
optional: Salat, z.B. Rucola
Zubereitung:
  1. Vermenge die Kartoffelstücke mit einem Esslöffel Rapsöl und den Gewürzen, verteile sie auf einem Backblech und gib sie bei 200 Grad in den Ofen. Nach 10 bis 15 Minuten vermengst du die Kürbisstücke mit einem Esslöffel Rapsöl und den Gewürzen, verteilst sie ebenfalls auf dem Backblech und wartest weitere 20 Minuten.
  2. Dampfgare den Brokkoli für 5 bis 10 Minuten (Falls du TK-Brokkoli verwendest. Frischer. Roher Brokkoli braucht lediglich 3 bis 5 Minuten).
  3. Vermenge Tahin, Zitronensaft und Senf in einer Schüssel.
  4. Hol das Gemüse aus dem Ofen sobald es weich ist, verteile es auf zwei Tellern und gib zuletzt die Sesamsoße dazu.
Nährwerte pro Portion:
(Die Werte wurden mit einem Kalorienrechner berechnet – keine Garantie!)
  • 431 kcal
  • 55 Gramm Kohlenhydrate (54%)
  • 16 Gramm Proteine (16%)
  • 13 Gramm Fett (30%)

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