vegan rainbow bowl

rainbow bowl
preparation time: 10 minutes
ingredients (for two servings):
  • 500 gram broccoli
  • 2 bell peppers (300 gram), washed and chopped
  • 2 carrots (300 gram), peeled and chopped
  • 1/2 bunch of radish (100 gram), washed and chopped
  • 2 tbs linseed oil
  • 2 tsp mustard
  • spices of your choice, e.g. pepper, cumin, curcuma, nutmeg
  • 1-2 tbs Tahin (sesame mush)
  • 200 gram (kidney) beans
  • 100 gram berries
optional:
  • 1/2 can of corn (100 gram)
  • cooked lentils, rice oder noodles as a base in case you’re really hungry 😉
  • fresh herbs, e.g. parsley or cilantro, washed and chopped
preparation:
  1. If you use raw broccoli for your bowl, I advice you to blend it in a mixer before eating, so that you can easily chew it. Cooked broccoli might be easier to digest. To prevent that the vitamins die during the cooking process, you can make use of steam cooking, which means that you put some water in a pot, bring it to a boil and then add the broccoli in a sieve, so that it doesn’t get in touch with the boiling water. It will take about 3 to 5 minutes until the broccoli is soft.
  2. Add bell pepper, carrot and radish chunks as well as the linseed oil, mustard and all spices to a bowl and mix well. Then add the broccoli and spread out the beans, berries and Tahin on top.
nutritional values per serving*:
  • 475 kcal 
  • 46 gram carbohydrates 
  • 22 gram proteins 
  • 16 gram fats
 
*I calculated the data with a calorie meter – no guarantee!
Regenbogen Bowl
Zubereitungszeit: 10 minutes
Zutaten (für 2 Portionen):
  • 500 Gramm Brokkoli
  • 2 Paprika (250 Gramm), gewaschen und gehackt
  • 2 Karotten (300 Gramm), geschält und gehackt
  • 1/2 Bund Radieschen (100 Gramm), gewaschen und gehackt
  • 2 EL Leinöl
  • 2 TL Senf
  • Gewürze deiner Wahl, z.B. Pfeffer, Kreuzkümmel, Kurkuma, Muskat
  • 1-2 EL Tahin (Sesammus)
  • 200 Gramm (Kidney) Bohnen
  • 100 Gramm Beeren
optional:
  • 1 Dose Mais (200 Gramm)
  • Linsen, Reis, Nudeln falls du besonders hungrig bist 😉
  • Frische Kräuter, z.B. Petersilie oder Koriander
Zubereitung:
  1. Du kannst den Brokkoli entweder einfach roh essen oder ihn für 3-5 dampfgaren. Dafür bringst du etwas Wasser in einem Topf zum kochen und hängst dann ein Sieb mitsamt dem Brokkoli in den Topf, sodass der Brokkoli nicht mit dem Wasser in Berührung kommt, sondern alleine durch den Dampf des kochenden Wassers im Topf gar wird.
  2. Gib die Paprika, Karotten und Radieschenstücke sowie das Leinöl, den Senf und die Gewürze in eine Schüssel und mische alles ordentlich durch. Dann kannst du den Brokkoli, die Bohnen und Beeren dazu geben und Tahin darüber träufeln – Für die Optik und den Geschmack! 🙂
 
Nährwerte pro Portion*:
  • 475 kcal
  • 46 Gramm Kohlenhydrate
  • 22 Gramm Proteine
  • 16 Gramm Fett
 
*Die Werte wurden mit einem Kalorienrechner berechnet – Keine Garantie!
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