winter salad

GERMAN VERSION BELOW! 
preparation time: 15 minutes
ingredients (for two servings):
  • 1-2 beetroots, peeled and sliced
  • 100 gram chickpeas, soaked, cooked and drained
  • 2 tbs rape oil
  • pinch of salt, pepper, curry, curcuma, cumin, cinnamon
  • 2 celery stalks, washed, in thin slices
  • 2 handful lamb’s lettuce, washed
dressing:
  • 1 tbs cashew mush
  • 2 tbs lemon juice
  • pinch of salt and pepper
preparation:
  1. Mix beetroots and chickpeas with rape oil and the spices and spread out on a baking pan to bake in the oven at 200 degrees (400F°) for 20 minutes.
  2. Meanwhile you can mix all dressing ingredients – add 2 tbs water to create a more liquid consistency.
Wintersalat
Zubereitungszeit: 15 Minuten
Zutaten (für zwei Portionen):
  • 1-2 Rote Beete Knollen, geschält & in Scheiben
  • 100 Gramm Kichererbsen, eingeweicht, gekocht und getrocknet / aus der Dose
  • 2 EL Rapsöl
  • Prise Salz, Pfeffer, Curry, Kurkuma, Kreuzkümmel, Zimt
  • 2 Selleriestangen, gewaschen & in schmalen Scheiben
  • 2 Handvoll Feldsalat, gewaschen
Dressing:
  • 1 EL Cashewmus
  • 2 EL Zitronensaft
  • Prise Salz & Pfeffer
Zubereitung:
  1. Vermenge Rote Beete und Kichererbsen mit Rapsöl und den Gewürzen und verteile das Gemüse auf einem Backblech, um es für 20 Minuten bei 200 Grad im Ofen zu backen.
  2. Währenddessen vermischst du alle Zutaten für das Dressing – füge für eine flüssigere/cremigere Konsistenz 1-2 EL Wasser hinzu.
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