GERMAN VERSION BELOW!
preparation time: 15 minutes
ingredients (for two servings):
-
1-2 beetroots, peeled and sliced
-
100 gram chickpeas, soaked, cooked and drained
-
2 tbs rape oil
-
pinch of salt, pepper, curry, curcuma, cumin, cinnamon
-
2 celery stalks, washed, in thin slices
-
2 handful lamb’s lettuce, washed
dressing:
-
1 tbs cashew mush
-
2 tbs lemon juice
-
pinch of salt and pepper
preparation:
-
Mix beetroots and chickpeas with rape oil and the spices and spread out on a baking pan to bake in the oven at 200 degrees (400F°) for 20 minutes.
-
Meanwhile you can mix all dressing ingredients – add 2 tbs water to create a more liquid consistency.
Wintersalat
Zubereitungszeit: 15 Minuten
Zutaten (für zwei Portionen):
-
1-2 Rote Beete Knollen, geschält & in Scheiben
-
100 Gramm Kichererbsen, eingeweicht, gekocht und getrocknet / aus der Dose
-
2 EL Rapsöl
-
Prise Salz, Pfeffer, Curry, Kurkuma, Kreuzkümmel, Zimt
-
2 Selleriestangen, gewaschen & in schmalen Scheiben
-
2 Handvoll Feldsalat, gewaschen
Dressing:
-
1 EL Cashewmus
-
2 EL Zitronensaft
-
Prise Salz & Pfeffer
Zubereitung:
-
Vermenge Rote Beete und Kichererbsen mit Rapsöl und den Gewürzen und verteile das Gemüse auf einem Backblech, um es für 20 Minuten bei 200 Grad im Ofen zu backen.
-
Währenddessen vermischst du alle Zutaten für das Dressing – füge für eine flüssigere/cremigere Konsistenz 1-2 EL Wasser hinzu.